Over Sensus-consulting

U volgt de weg naar succes in veranderende markten. Sensus-consulting is daarbij uw professionele steun en sparringpartner. Wij introduceren bewezen methodieken en creëren betrokkenheid en draagvlak. U vergroot de wendbaarheid en slagkracht van uw organisatie.

Selecteer een pagina

CSN Groep enthousiast over totaaloplossing van Sensus-methode

CSN Groep (Continuity Services Nederland) is uniek in Nederland door haar specialisaties in het ontwerpen, realiseren en beheren van IT-infrastructuren. CSN Groep neemt IT-zorgen geheel én veilig uit handen en ontzorgt bij issues over het beheren, onderhouden en beveiligen van de IT-Infrastructuur. Peter Veenendaal, Business Development Manager, vertelt over zijn ervaringen met procesmanagement in de organisatie.

“Met de Sensus-software nam de implementatietijd van de software enorm af”

Vereenvoudigen implementatie software

‘Ik ben bij de Sensus-methode terecht gekomen in mijn tijd bij mijn vorige werkgever, Itris. Wij wilden daar het implementeren van onze software bij woningcorporaties versoepelen en verbeteren. Hiervoor diende het implementatieproces flink vereenvoudigd worden. Om woningcorporaties handvatten te geven hoe de software goed geïmplementeerd kan worden hebben wij toen een paar voorbeeldprocessen uitgewerkt, oftewel een Standaard Implementatie Methode (ISI). Bovendien wilden wij de processen overzichtelijk in kaart brengen in een softwarepakket, omdat het doornemen van de geschreven handboeken teveel tijd in beslag nam. Door de processen in de Sensus-software te beschrijven nam de implementatietijd van de software enorm af; van 1600 uur per implementatie tot nog maar zo’n 300 uur’, aldus Peter Veenendaal.

 

Helder

Veenendaal veranderde van werkgever en ging bij CSN Groep aan de slag, waar bijvoorbeeld veel SLA’s worden geschreven. De beheerprocessen die daarbij komen kijken namen voorheen enorm veel tijd in beslag. Mensen waren velen uren kwijt aan het schrijven van ITIL boeken. ‘Wij wilden nieuwe diensten helder gaan beschrijven en hoe wij hiermee willen werken. Daar kwam de Sensus-methode weer om de hoek kijken. Als basis namen we het Online Back-up proces. Hoe dit in zijn werk is gegaan legt Peter Veenendaal hieronder uit.

 

Grote verbeterslag

Met ondersteuning van processpecialist Hans Bloemen zijn alle processen beschreven in de Sensus-software. Met interviewsessies zijn in groepen met betrokken personen de processen doorgenomen en vastgelegd in de software. Tijdens deze sessies werd direct al een grote verbeterslag gemaakt. Bovendien werd het geheel voor iedereen gelijk heel transparant, doordat alle stappen visueel in kaart werden gebracht. ‘Dat is het grote voordeel van de interviewsessies’, noemt Veenendaal.

“Doordat alle stappen visueel in kaart werden gebracht werd het heel transparant.”

Wat Peter Veenendaal ertoe heeft bewogen de Sensus-software ook bij zijn nieuwe werkgever aan te raden kan hij heel goed uitleggen. “Het beschikbaar maken van documentatie voor iedereen in de organisatie is altijd een lastig issue en dat wordt in de Sensus-software heel overzichtelijk. Documenten zijn gekoppeld aan de processen waarin ze worden gebruikt, dus iedereen kan de juiste documenten raadplegen. En ook voor de SAS70 certificering was het nodig om de processen eenduidig te beschrijven. Bovendien weet ik uit ervaring dat de Sensus-methode en –software goed zijn. Er zit een idee achter!”

Peter Veenendaal

Business Development Manager, CSN Groep

Procesmanagement bij Datacenter Services

Meer weten?

Gratis trial Sensus BPM Modeler

Download gratis trial!

Start met het modelleren en definiëren van processen. Met Sensus BPM Modeler kunt u processen structureren, beheren en delen. Maak een maand gratis gebruik van alle voordelen van Sensus-software voor uw PC of Mac!

Download nu

 

Sensus-methode procesmanagement aanpak

Brochure

Onze visuele BPM methodiek en praktische werkvormen helpen u uw processen vast te leggen en te verbeteren. Leer meer over de Sensus-methode en onze procesmanagement aanpak en download onze brochure!

Download nu

Randstad Holding beheert processen in Sensus BPM Cloud

Randstad Holding

“Naast Sensus BPM Cloud gebruiken we de iPad-app die ontwikkeld is door Sensus-methode, de Process Modeller. Handig om de workshops met de gebruikers te faciliteren. Je redigeert in een mum van tijd een proces.”

Lees case study